top of page
Green Background_edited.jpg

Øreakupunktur

Øreakupunktur er en praktisk behandlingsmetode med et bredt medisinsk anvendelsesområde. Den praktiseres over hele verden og har røtter i både gammel medisin og moderne forskning. Tanken bak øreakupunktur er at ulike deler og funksjoner av kroppen gjenspeiles i det ytre øret, som et mikrosystem av hele kroppen. Dermed kan øreakupunktur benyttes for å behandle ulike tilstander.

Øreakupunktur innebærer stimulering av definerte punkter på øremuslingen ved hjelp av nåler og trykk, på samme måte som akupunktur.

 

Øreakupunktur har vist seg å være gunstig for behandling av flere tilstander. For best effekt bør man ha behandling 2-3 ganger i uken. Her er noen av de mest kjente tilstandene som kan ha god virkning av øreakupunktur:

 1. Smertelindring: Øreakupunktur kan bidra til å lindre smerte, inkludert:

  • Ryggsmerter

  • Hodepine og migrene

  • Leddsmerter

  • Menstruasjonssmerter

   

 2. Stress og angst: Øreakupunktur kan hjelpe med å redusere stress og angstnivåer. Det kan også forbedre søvnkvaliteten.

   

 3. Avhengighet og cravings: Øreakupunktur brukes ofte som en del av avvenningsbehandling for: Nikotinavhengighet, Alkoholavhengighet, Narkotikamisbruk.

 

   4. Vektkontroll: Øreakupunktur kan være nyttig for å regulere appetitt og fremme sunne spisevaner.

 

   5. Emosjonell balanse: Noen mennesker opplever økt følelsesmessig velvære og balanse gjennom øreakupunktur.

​​

Nåleskrekk?

Frykt for nåler er ingen hindring i øreakupunktur. Jeg bruker et redskap som heter sonepinne. Den er buet som en heklenål og brukes kun på overflaten av huden. I stedet for pressnål (små plaster med nål), benytter jeg plaster med frø eller magnet. 

Generell bakgrunn om øreakupunktur:

Ørebehandling har en lang historie. Allerede i oldtiden omtalte Hippokrates en metode for å behandle isjias ved stimulering av punkter på ørets bakside. I Kina hadde øret også stor betydning i medisinen, og det ble brukt spesifikke punkter i øret for behandling. Den moderne utviklingen av øreakupunktur kan i stor grad tilskrives den franske legen Paul Nogier, som utførte banebrytende forskning på sammenhengen mellom soner/punkter i øret og sykdommer i kroppen.
Det er gjort betydelig forskning på øreakupunktur, både nevroanatomisk og nevrofysiologisk. Studier fra flere land har dokumentert metodens effekt Samtidig må det nevnes at øreakupunktur ikke er naturvitenskapelig etterprøvbar. Behandlingen praktiseres over hele verden og er anerkjent av Verdens helseorganisasjon (WHO).

 

Du kan ikke få øreakupunktur hos meg hvis du har;
infisert øre, feber, bruker antibiotika eller tilsvarende, kols og astma, implantater eller proteser på det området du ønsker behandlet, organimplantater, nylig har hatt en operasjon.

 

Ta gjerne kontakt hvis du er usikker på om du kan motta øreakupunktur. Mail: marierigel@outlook.com
Informasjon om timebestilling via siden "Kontakt"
Pris og betalingsinformasjon finner du her.

bottom of page